دسته : گردشگری و توریسم
فرمت فایل : word
حجم فایل : 41 KB
تعداد صفحات : 78
بازدیدها : 275
برچسبها : صنعت جهانگردی تحقیق
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلتحقیق بحث پیرامون صنعت جهانگردی
تاریخچه سفر و جهانگردی در جهان
تاریخچه جهانگردی و تفسیرهای جامعه شناسی در مورد تغییر نیازهای مسافران در دوره های مختلف یکی از مطمئن ترین منابع شناخت انگیزه های مسافرت در اعصار گوناگون است. به منظور درک محیط نوین جهانگردی و درک مسئله ها و چالش هایی که پیش روی دست اندرکاران این صنعت قرار دارد مروری گذار بر روند تاریخی این صنعت از اهمیت خاصی برخوردار است.
عهد باستان :
مردم متعلق به تمدنهای ماقبل تاریخ با این انگیزه مسافرت میکردند که بتوانند غذا به دست آورنده، از خطر دوری جویند یا به مناطقی که دارای آب و هوای مساعدتری نقل مکان کنند. با افزایش مهارت و کسب فنون، نیاز انسان به زندگی بدوی و خانه بدوشی کاهش یافت و در دوره های بعد انسان با انگیزه تجارت و تهاتر کالا مسافرت میکرد. درحالیکه امپراتوری های عهدباستان در قاره های آفریقا، آسیا و خاورمیانه رشد میکردند، ساختار زیربنایی ایجاب میکرد که جاده سازی شود و راههای آبی بوجود آید و برای ساده تر شدن مسافرت و سایل نقلیه تهیه گردد. آغاز مسافرت های رسمی و دولت خود نتیجه مستقیم اقدامات حکام مناطق مختلف بود که نمایندگان خود را به مکانهای دوردست اعزام مینمودند تا جنگلهای قبیله ای را اداره کنند و از شهروندان مالیات بگیرند.
در دوره های حکومت خانواده های سلطنتی در مصر مسافرت بیشتر با قصد تجارت و تفریح انجام میگرفت و اینگونه مسافرت ها رونق زیادی یافت. در آن زمان دولتها اقدام به جاده سازی کردند و در نقاط مختلف علامتهایی نصب گردید که نشان دهنده فاصله نقاط بود. یونانیان باستان در امر پیشبرد و توسعه مسافرت و جهانگردی در دو زمینه خاص فعالیتهای چشمگیری کردند. نخست با ضرب سکه و جایگزین کردن آن به جای کالا مشکل مسافران را در امر حمل کالا برای انجام معاملات حل کردند و دوم زبان یونانی در سراسر حوزه مدیترانه رواج یافت و ارتباطات به صورت راحت تری برقرار میشود. فردی به نام پوسانیاس که اهل یونان بود درسال 170 میلادی کتابی به نام راهنمای یونان منتشرکرد که این کتاب مشتمل بر 10 جلد بود و مسافران را راهنمایی میکرد.
امپراطور روم زمانی که به اوج خود رسید مقامات دولتی و طبقه حاکم روزهای صلح و آرامش را در تفریح بسر میبردند و کسانی که از امپراطوری روم باستان به خارج میرفتند به خرید کالا علاقه نشان میدادند. مسئله پنهان کردن کالاهای گمرکی در آن زمان رواج یافت زیرا 25% واردات به عنوان عوارض گمرکی ضبط میگردید.
تمدنهای آسیایی هم تاریخ بلند بالایی از سیاحت دارند که نمونه های بارز آن وجود تفریحگاههایی در مناطق خوش آب و هوای چین و ژاپن در مناطق تابستانی میباشد.
جزیره موریس که دراقیانوس هند واقع شده و به خاطر سواحل پر تلالؤ و مردابهای بسیار زیبایش اشتهار یافته درانتخاب راهبرد گردشگری با وضعیت دشوار مواجه شد. اقتصاد جزیره موریس در سالهای 1985 تا 1995 به طور متوسط سالانه 6 درصد رشد داشته است، اما افزایش استخرها و کاهش مطلوبیت مبادلات بازرگانی به دلیل پیوستن به سازمان تجارت جهانی، صنایع کلیدی این جزیره را تهدید میکند. صنعت نساجی و تولید شکر مهمترین صنایع جزیره موریس هستند و درحال حاضر، صنعت گردشگری این جزیره پس از صنایع نساجی وتولید شکر بیشترین ارز را برای جزیره تحصیل میکند. از این رو صنعت گردشگری به عنوان کلید توسعه اقتصادی جزیره در آینده محسوب میشود. برای توسعه صنعت گردشگری در این جزیره دو گزینه راهبردی متصور است. در گزینه اول، ضمن تأکید بر ویژگیهای انحصاری جزیره پیشنهاد میشود با کنترل رشد صنعت گردشگری تعداد گردشگران در سال تا حدود 600000 نفر محدود شود. در حال حاضر این خط مشی توانسته است زوجهایی را که قصد دارند مبالغ قابل توجهی را برای مسافرتهای ماه عسل صرف کنند و نیز گردشگران ثروتمند را به جزیره جلب کند. سوهان گورا مدیر سازمان گردشگری جزیره در حمایت از این گزینه چنین عنوان میکند : ما بدون ویژگیهای انحصاری جزیره نمی توانیم به بقاء خود ادامه دهیم، زیرا با وجود مراکز تفریحی نزدیکتر و بسیار ارزانتر، کسی 12 ساعت پرواز را برای رسیدن به جزیره تحمل نخواهد کرد.
خرید و دانلود آنی فایل