دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 17
بازدیدها : 457
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2500 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی صنعت تعمیر و نگهداری هواپیما
توانمندیها و قابلیتهای كشور در تعمیر و نگهداری هواپیما
سالها است توانمندیها و دستاوردهای كشور در صنعت تعمیر و نگهداری هواپیما مورد بیتوجهی مسئولین قرار گرفته است، البته اخیراً تحولات دلگرمكنندهای در این زمینه رخ داده است كه نوید دستاوردهای بزرگی برای آینده كشور را میدهد.
بازار جهانی خدمات تعمیرات و نگهداری هواپیماهای تجاری به اندازه بازار فروش هواپیماهای تجاری، ارزشمند و گسترده میباشد. طبق گزارش یك تیم مشترك از شركتهای Back Aviation Solution/Team SAI حجم بازار خدمات تعمیرات و نگهداری هواپیما در سال 2003، برابر 1/36 میلیارد دلار محاسبه شده است كه 5/10 میلیارد دلار مربوط به بخش تعمیرات و نگهداری موتور، 2/8 میلیارد دلار سهم خدمات سرویس و نگهداری هواپیما در خط پرواز، 7/10 میلیارد دلار سهم تعمیرات سنگین (اورهال) و اصلاحات فنی و همچنین 7/6 میلیارد دلار سهم بخش تعمیرات قطعات و متعلقات شده است. طبق پیشبینی این شركت ارزش بازار فوق در سال 2014 به 1/49 میلیارد دلار خواهد رسید. اما بررسی شركت مشاورهای Aero strategy ارزش بازار این بخش را در سال 2003 معادل 7/35 میلیارد دلار محاسبه كرده است و دورنمای آن را در سال 2013 برابر 60 میلیارد دلار برآورد نموده است. این شركت سهم بخش تعمیرات موتور را 4/12 میلیارد دلار، سهم سرویس و تعمیرات در خط پرواز را 8/7 میلیارد دلار و سهم تعمیرات سنگین و اصلاحات فنی را 8 میلیارد دلار، سهم تعمیرات قطعات و متعلقات را 5/7 میلیارد دلار در سال 2003 محاسبه كرده است. طبق برآوردهای دیگر هزینه تعمیر و نگهداری یك هواپیما در دوران عمرش چندین برابر (2تا3 برابر) قیمت اولیه هواپیما است.
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
هما از سابقهای طولانی در تعمیر و نگهداری برخوردار است و توانسته است هواپیماهای بوئینگ 727 و 737 و فوكر 100 را تعمیرات اساسی نماید. هم اکنون انجام تعمیرات سنگین هواپیماهای بدنه باریک در هما نهادینه شده است. این شرکت، در سال 1381 اقدام به تعمیر اساسی دو فروند هواپیمای ایرباس نمود كه از هر حیث قابل توجه و موجب افتخار است. در طول این تعمیرات، سیستمهای ناوبری ACASII نیز همزمان روی این هواپیما نصب گردید. ترخیص هواپیما پس از اولین آزمایش پرواز نشان از کیفیت بالا در تعمیرات انجام گرفته میباشد. این درحالی است که کل هزینة ارزی این تعمیر کمتر از 500 هزار دلار میباشد. دستورالعملهای تعمیراتی این هواپیما نیز برای اولین بار، بجای خرید از کشور، توسط بخش مهندسی واحد تعمیرات اساسی هواپیمای هما نوشته و تهیه گردید که از این بابت نیز حدود یکصد و پنجاه هزار دلار صرفهجویی ارزی نصیب شرکت و کشور گردیده است.
خرید و دانلود آنی فایل